NeoQuest Kft.
InnoQuest Kft.

4400 Nyíregyháza
Vay Á. körút 19. III/7.
Tel.: (42) 401 657
Fax: (42) 401 657
info.neoquest@gmail.com Hívjon most!
(20) 438 0023

 
 
 
 

Pályázati felhívás középiskolai tanárok és középiskolák részére | 2014.03.14.

A Pro Progressio Alapítvány pályázati felhívása középiskolai tanárok és középiskolák részére

2014

 

A hazai gazdasági élet meghatározó munkaadói szervezetei, a Magyar Rektori Konferencia tagjai, a Magyar Tudományos Akadémia vezetői, a Magyar Innovációs Szövetség és más szakmai szervezetek állásfoglalásaikban kiemelt fontosságot tulajdonítanak annak, hogy a természettudományos és a műszaki ismeretek oktatása nagyobb teret kapjon a középiskolai oktatásban, emelkedjen a felsőoktatásban az ilyen szakokra jelentkezők száma és felkészültsége.

A Műegyetem mellett működő Pro Progressio Alapítvány az elmúlt évek pályázati tapasztalatait hasznosítva immár hatodik alkalommal hirdet pályázatot magyarországi középfokú oktatási intézmények (gimnáziumok, szakközépiskolák) részére két kategóriában:

a) Természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események szervezésének támogatására, a 2014. évi Pro Progressio díj középiskoláknak elnyerésére

A rendezvények lehetnek iskolai, körzeti, esetleg regionális tanulmányi versenyek a természettudományok, a matematika és az informatika témaköréből, olyan kiállítások, amelyek a mérnöki szakmát mutatják be a fiataloknak, fakultatív előadások, szakkörök szervezése, ehhez szükséges kísérleti eszközök beszerzése, illetve ezek kombinációja, vagy bármilyen további ötletes megoldás a műszaki-természettudományi terület iránti figyelem felkeltésére.

b) A 2014. évi Pro Progressio tanári díj elnyerésére

Olyan matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos fiatal tanárok támogatására, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, és/vagy sikerrel szerepeltek megyei, országos és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, és 2010-2013 között minél több olyan diákjuk volt, akik érettségi után a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatják tanulmányaikat.

A pályázatok díjazása:

A pályázatok díjazására összesen, 10 millió Ft-ot különített el az alapítvány kuratóriuma.

 

Az elnyerhető pályázati támogatás összege:

a) pont esetében max. bruttó 400 eFt/oktatási intézmény

b) pont esetében max. bruttó 400 eFt/fő.

 

A pályázatok tartalma:

A pályázatok terjedelme max. 4 oldal, mely

a) pont esetén tartalmazza a megvalósítandó természettudományi, műszaki jellegű tantárgyakhoz kapcsolódó rendezvények, események részletes leírását/tematikáját, azok tervezett időpontjait és költségvetését

b) pont esetén a pályázó pedagógus szakmai életrajzát, az iskola igazgatójának javaslatát.

 

A 2014. évi Pro Progressio tanári díjra csak olyan 1969-ben vagy később született tanárok pályázhatnak, akik még nem részesültek az alapítvány elismerésében, illetve egyéb országos szintű elismerést sem kaptak.

A pályázatok érvényességéhez kérjük kitölteni a http://www.proprogressio.hu/ címen elérhető 1. és 2. számú online adatlapot is.

 

Pályázatok beadása:

A pályázatok benyújtásának határideje: 2014. május 2.

A max. 4 oldalas pályázatokat a ppai@mail.bme.hu címre kérjük eljuttatni PDF formában.

 

A pályázatok beadásával kapcsolatos útmutató és a kitöltendő adatlapok az alapítvány honlapjáról tölthetők le.

Cím: http://proprogressio.hu

Kötelezettségvállalás:A pályázatban nyertes oktatási intézményeknek írásban kötelezettséget kell majd vállalniuk arra, hogy 2014. október hónapban:

- az adott középiskola tanulói számára legalább egy alkalommal megszervezik és biztosítják, hogy a BME oktatói, hallgatói a mérnöki tudományok népszerűsítése céljából előadásokat, foglalkozásokat tartsanak,

- műszaki, természettudományi területen továbbtanulni szándékozó hallgatóik közül legalább 10 fő részvételét biztosítják 2014. novemberében a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar nyitott laboratóriumok délutánja programon.

 

Pályázatok értékelése:

A pályázatok értékelésére, elbírálására a kuratórium szakmai bizottságot kér fel.

A pályázatok eredményéről a kuratórium minden pályázót elektronikusan értesít 2014. június 30-ig.

 

A pályázattal kapcsolatban további információ a Pro Progressio Alapítvány titkárságán kérhető.

(http://www.proprogressio.hu, telefon: 463 1595, 463 2600)

 
 

Szóljon hozzá Ön is!

A szolgáltatás csak bejelentkezett felhasználóknak érhető el!

 

 
 
 
   
 
név: e-mail: üzenet: ellenőrző kód:


NeoQuest Skype
 
   
 
 
 
 
msbt design